Van negatief naar positief!

Maar waarom voor een naam kiezen met een negatieve lading? De Ossenaren zijn nou niet bepaald trots op deze naam. Ook Martin had zijn twijfels: “Messentrekker? Is er niet een vrolijkere titel om Oss te promoten?”. Maar Roy wist Martin te overtuigen van de aantrekkelijkheid van deze naam: “Ik snap dat, maar het idee is juist om deze scheldnaam te omarmen, een negatief woord ombuigen naar iets positiefs. Daarom wil ik het ook koppelen aan een lokaal goed doel, waar een deel van de opbrengst dan naartoe gaat”. Op de dag zelf voegde hij er aan toe “Oss is niet meer het kleine jongetje in de klas dat gepest wordt  met Messentrekker. We zijn goed bezig, er wordt ontzettend veel georganiseerd. Het is een geuzentitel.”

En na een jaar van voorbereidingen treffen is dit dus helemaal gelukt! Zaterdag 15  april om 16:00 uur was de officiële lancering van Messentrekker bier bij DNW in de aanwezigheid van ongeveer 100 enthousiaste bierliefhebbers en onder muzikale begeleiding van Paul Verschuur. Roy was aanzienlijk geëmotioneerd toen hij iedereen bedankte, met een speciaal dankwoordje voor zijn vrouw. Bij de lancering werd ook een cheque van 500 euro overhandigd aan Osse stichting ‘Mama’s met een Missie. En na een woordje van wethouder den Brok was het dan écht zo ver; het eerste messentrekker biertje!!

De eerste recensie was ook al meteen binnen. Wendy Hennenvelt had op facebook dat eerste biertje gewonnen. Haar woorden liegen er niet om: “Het is echt een heerlijk biertje. Ideaal voor een zomeravond, een barbecue met goed vlees en gezelligheid met kameraden”.

SHOP
hart voor oss, messentrekker, opener

Knetter gekke en unieke flesopener van de geuze naam van Oss. Bestel hem en haal ook een stukje Oss in huis!

Het ontstaan van de Messentrekker serie

Begin 2016 ontstond het idee bij Roy Thijssen van Hart Voor Oss om de Osse ‘scheldnaam’ positief te omarmen. Roy zei: “Ik wilde iets moois doen voor mijn stad, en een mooi speciaalbier lanceren leek me een leuk idee.” Al snel kwam de Muifelbrouwerij in beeld en zij waren kei enthousiast, en we zijn meteen aan de slag gegaan. Het unieke ingrediënt van de Messentrekker zijn de cranberries van Landerij VanTosse uit Oss en daarnaast is de Messentrekker gebrouwen in de ketels in Oss. En dat tezamen maakt het met recht een regionaal biertje.

Naast dat we de Osse ‘scheldnaam’ positief op de kaart willen zetten, gaat een gedeelte van de opbrengst van het Messentrekker bier naar een Oss lokaal goed doel. Dat tekent de mooie samenwerking tussen Hart Voor Oss – Stichting voor en door Oss en de Muifelbrouwerij.

Het onstaan van de Messentrekker opener vanuit de bedenker, Roy Thijssen:

De Messentrekker opener. Het zakmes van mijn vader.
Geboren en getogen Ossenaar uit ’t Vierhuukske.
Het blad met z’n nagel-inkeping,
het houten handvat met scharnier
en verbindingspunten stellen de karakteristieke vorm samen.
In gedachten zie ik hem zitten, zijn vislijn in orde makend langs de Maas.
Het laatste uiteindje van het tuig inkortend met z’n zakmes.
Pap proost!

Het onstaan van de Messentrekker

Let op: het is een opener en geen mes, dus hij is niet scherp!

hart voor oss, messentrekker, opener